Voetmeting bij volwassenen

Onze voeten vormen de basis van ons lichaam, daarom is het belangrijk om ze aandacht te geven. Veel lichamelijke klachten, zoals pijn in nek, rug en knieën, hangen samen met voetproblemen.

Slecht passende schoenen hebben invloed op uw lichaamshouding en veroorzaken vaak een verkeerde belasting voor de gewrichten. Om u de juiste schoenen te adviseren verkennen we eerst uw voeten met een voetmeting en voetscan.

Lengte en breedte meten

De aanschaf van een goed passende schoen begint bij ons met het opmeten van de voet in de lengte en de breedte. Veel schoenen in onze collectie zijn uitgevoerd in verschillende breedtematen, van extra smal tot en met extra breed. Een schoen met de juiste lengte en breedte biedt de ruimte die nodig is en levert tegelijkertijd steun en comfort.


De lengte en breedte van uw voeten veranderen in de loop van de tijd. Het opmeten van uw voeten herhalen wij daarom als u ons regelmatig bezoekt.

Voetscan en voetmeting

Nadat uw voeten zijn gemeten, maken wij een digitale afdruk van uw voeten. De Aetrex voetscanner is ons instrument. Met de voetscan wordt zichtbaar hoe de drukverdeling onder de voeten is wanneer u staat. We zien hoe kwetsbaar de voeten zijn, hoeveel druk er is op een klein oppervlak en hoe dit een eventueel voetprobleem kan verklaren.

voetmetingDe voetscan geeft inzicht in de behoefte van uw voeten. Hiermee kunnen wij gericht adviseren over schoenen. De voetbedden in onze schoenen zijn anatomisch gevormd. Zij ondersteunen en volgen de natuurlijke vorm van de voet. Indien nodig passen we het voetbed in onze werkplaats aan. Voor voeten die méér verlangen zijn er voetbedden met extra demping en ondersteuning. Deze voetbedden helpen om balans te houden en om diverse voetaandoeningen te voorkomen, zoals boogpijn, hielspoor of peesplaatontsteking en pijn onder de voorvoet.

Afwikkelen en slijtage

Het opmeten van de voeten en het analyseren van de voetscan geeft ons veel informatie. Vervolgens vragen we u om een stukje te lopen. We observeren hoe uw voeten afwikkelen. Dit is de richting die de voet voelt van het moment dat de hak van de voet contact maakt met de grond tot aan het moment waarop de voorvoet zich weer afzet van de grond.
Tenslotte bekijken we uw gedragen schoenen. De vorm van deze schoenen en de slijtage aan de hakken en zolen geeft ons extra informatie voor het pasvorm advies.

Documenteren

Informatie over uw maat, voettype, voetdruk en uw aankoop wordt opgeslagen in een klantenkaart. Dit doen wij uiteraard alleen met uw instemming en conform de AVG privacy wetgeving.

Kindervoeten in beeld

Bekijk onze werkwijze als specialist in kinderschoenen

Kindervoeten in beeld

Agenda

4 december 2020
OPEN TOT 20.00

Op een rustig moment komen passen? Daar is vrijdagavond zeer geschikt voor. Op vrijdag zijn wij geopend tot 20.00 uur.

5 december 2020
10.000 Stappen Wandeling

Zaterdag 5 december is de 10.000 Stappen Wandeling door Noordwijkerhout en omgeving. Vanwege de actuele maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus wordt er in kleine groepjes gewandeld. Lees meer

20 december 2020
Koopzondag

Private shopping zondag 20 december. Welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. Alleen op afspraak. Maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel. Bel of mail ons voor een afspraak: Contact

Naar agenda

Laatste nieuws

Veilig winkelen
Veilig winkelen

Voor de veiligheid van onze bezoekers en onze medewerkers hanteren wij enkele regels m.b.t. COVID-19. Let op! Vanaf 01-12-2020 bent u wettelijk verplicht om een mondkapje te dragen in onze winkel. Lees meer

Meer nieuws