Schouten schoenen

DUREA 75 JAAR

Damesmerk Durea, onderdeel van Van Drunen Schoenfabriek, viert in 2023 het 75-jarig bestaan. Voor consumenten worden gedurende het jaar een leuke winactie georganiseerd. Vier het Durea jubileum mee!

Schoenmakers sinds 1913
De familie Van Drunen maakt al sinds 1913 schoenen in Drunen, een dorp in De Langstraat – het hart van de vroegere Nederlandse schoenenindustrie. En hoewel de productie ruim twintig jaar geleden naar India en Tunesië is verplaatst, rollen er in Brabant nog altijd schoenen van de band. Van Drunen Schoenfabriek ontwerpt, ontwikkelt en produceert de sample-collecties van Durea en het herenmerk GIJS op het hoofdkantoor.

Breedtematen, pasvorm en comfort
Durea ziet het in 1948 het levenslicht, kort na de Tweede Wereldoorlog. Petrus van Drunen treedt als tweede generatie in de voetsporen van zijn vader Gijsbertus, de grondlegger van de schoenenfabriek, en gaat zich na de oorlog onder een nieuwe merknaam toeleggen op de productie van vrouwenschoenen. Zijn kleinkinderen besluiten bij de overname in 1984 om met Durea sterker op pasvorm te gaan focussen. Ze voorzien alle schoenen van een uitneembaar voetbed en gaan de collecties in meerdere wijdtematen uitbrengen.

Bekijk hier onze Durea collectie

Een nieuw paar Durea gekocht? Vier het feest mee en maak kans op mooie prijzen. Lees hier alles over de Durea jubileumactie.

Gepubliceerd: 17 /01 / 2023

Kindervoeten in beeld

Bekijk onze werkwijze als specialist in kinderschoenen

Kindervoeten in beeld

Agenda

1 oktober 2023
Koopzondag op afspraak

Koopzondag op 1-15-29 oktober. Wij ontvangen u op afspraak tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Klik hier om een afspraak te maken. Lees meer

6 oktober 2023
Koopavond

Zolang de klok op zomertijd staat, is de winkel op vrijdag tot 20.00 uur open. Kom gerust spontaan binnen lopen of plan een afspraak

7 oktober 2023
10.000 Stappen Wandeling

Zaterdag 7 oktober is de 10.000 Stappen Wandeling door Noordwijkerhout en omgeving. Een leuke, laatste training voor de Duin en Bollen Vierdaagse. Lees meer

Naar agenda

Laatste nieuws

Gratis 3D voetscan tijdens Duin en Bollen Vierdaagse
Gratis 3D voetscan tijdens Duin en Bollen Vierdaagse

Deelnemers en bezoekers van de Duin en Bollen Vierdaagse kunnen gratis gebruik maken van onze 3D voetscan en bijbehorende voetanalyse. Wij zetten hiervoor speciaal een tent neer bij de finish locaties. U vindt onze voetscan-tent bij de finish op donderdag 12 oktober in Hillegom, vrijdag 13 oktober in Lisse en zaterdag 14 oktober in Noordwijk aan Zee, tussen 11.00 en 16.00 uur.

Lees meer

Meer nieuws