Schouten schoenen

DUREA 75 JAAR

Damesmerk Durea, onderdeel van Van Drunen Schoenfabriek, viert in 2023 het 75-jarig bestaan. Voor consumenten worden gedurende het jaar leuke acties georganiseerd. Mis niets en houd hiervoor de social media en website van Durea in de gaten.

Schoenmakers sinds 1913
De familie Van Drunen maakt al sinds 1913 schoenen in Drunen, een dorp in De Langstraat – het hart van de vroegere Nederlandse schoenenindustrie. En hoewel de productie ruim twintig jaar geleden naar India en Tunesië is verplaatst, rollen er in Brabant nog altijd schoenen van de band. Van Drunen Schoenfabriek ontwerpt, ontwikkelt en produceert de sample-collecties van Durea en het herenmerk GIJS op het hoofdkantoor.

Breedtematen, pasvorm en comfort
Durea ziet het in 1948 het levenslicht, kort na de Tweede Wereldoorlog. Petrus van Drunen treedt als tweede generatie in de voetsporen van zijn vader Gijsbertus, de grondlegger van de schoenenfabriek, en gaat zich na de oorlog onder een nieuwe merknaam toeleggen op de productie van vrouwenschoenen. Zijn kleinkinderen besluiten bij de overname in 1984 om met Durea sterker op pasvorm te gaan focussen. Ze voorzien alle schoenen van een uitneembaar voetbed en gaan de collecties in meerdere wijdtematen uitbrengen.

Bekijk hier onze Durea collectie

Gepubliceerd: 17 /01 / 2023

Kindervoeten in beeld

Bekijk onze werkwijze als specialist in kinderschoenen

Kindervoeten in beeld

Agenda

9 februari 2023
Drie Dolle Dagen 50% korting

Winterse voorraad met 50% korting! Op donderdag 9 februari, vrijdag 10 februari en zaterdag 11 februari Drie Dolle Dagen opruiming. Wat kunt u verwachten?

Lees meer

Naar agenda

Laatste nieuws

DUREA 75 JAAR
DUREA 75 JAAR

Damesmerk Durea, onderdeel van Van Drunen Schoenfabriek, viert in 2023 het 75-jarig bestaan. Voor consumenten worden gedurende het jaar leuke acties georganiseerd. Mis niets en houd hiervoor de social media en website van Durea in de gaten. Lees meer

Meer nieuws